Nieuw! Automotive Intelligence lanceert Car Image Community AM-i Car Image Community Meer info
hero-carstock@2x

AM-i Carstock: Gamechanger voor importeurs


Meer succes voor jouw dealernetwerk? De slimme applicaties van Automotive Intelligence maken het mogelijk om voorraadbeheer en online adverteren te automatiseren. Het resultaat is meer leads, meer sales, een snellere omloop en lagere rentelasten.

Benieuwd hoe het werkt? Op deze pagina leggen we je alles uit over Carstock en de talloze voordelen van automatisch voorraadbeheer.

De uitdaging voor importeurs

Als importeur ben je ongetwijfeld bekend met het gebrek aan uniformiteit (en soms ook kwaliteit) als het gaat om de advertenties die door het dealernetwerk worden aangeleverd. Dat is ook niet gek. Online adverteren is tijdrovend en niet iedereen neemt de tijd die nodig is om goede foto’s te nemen en een degelijke advertentie op te stellen, zelfs niet als er duidelijke afspraken over gemaakt worden. Het gevolg is dat het lang duurt voordat nieuwe voertuigen aangeboden worden – en áls de advertentie eenmaal online staat, is het maar de vraag of deze aan de richtlijnen van jouw merk voldoet. Dit doet niet alleen afbreuk aan de merkbeleving, het kost ook geld. De auto staat immers al een tijdje op de balans voordat de advertentie eindelijk te vinden is voor klanten. Het leidt in sommige gevallen zelfs tot een race to the bottom met steeds hogere kortingen.

Betere afspraken?

Het is verleidelijk om te denken dat dit probleem kan worden opgelost door betere afspraken te maken. Echter, de ervaring leert dat het niet haalbaar is om zoveel controle uit te oefenen in de gehele merkkolom met zoveel verschillende individuen. Tenminste, niet zonder hulp.
“Carstock is niet meer weg te denken in de online marketing van nieuwe auto’s.”

De oplossing: Automatisering met carstock

En die hulp komt in de vorm AM-i Carstock. Met Carstock wordt het proces van voorraadbeheer en online adverteren namelijk geautomatiseerd. Carstock werkt door een koppeling te maken met de meest waardevolle asset die je hebt als importeur: data. Samen met de data waar AM-i centraal over beschikt, wordt de data van jouw organisatie gebruikt om advertenties automatisch te voorzien van een omschrijving, relevante informatie over de uitvoering én de juiste foto’s. Als foto’s van het voertuig nog niet beschikbaar zijn, wordt er gebruik gemaakt van digitale beelden die niet van echt te onderscheiden zijn. Zo hoef je nooit te wachten voordat een auto geadverteerd kan worden. Dit betekent dat een voertuig zelfs vóór levering al online aangeboden kan worden.

Twee vliegen, één klap

Bijkomend voordeel is dat je er dus niet alleen voor zorgt dat de voorraad van dealers sneller én beter online staat, het neemt de verkopers ook enorm veel werk uit handen. Dit zorgt ervoor dat zij zich kunnen concentreren op de taak waar ze het beste in zijn: het verkoopproces. Minder repeterend werk en méér tijd voor de klant. Hiermee heb je als importeur dankzij Carstock twee vliegen in één klap te pakken.

Carstock: Hoe werkt het?

AM-i Carstock werkt met business rules. Het is niet langer nodig om allerlei richtlijnen vast te leggen waar dealers, werknemers of agenten zich aan moeten houden. De afspraken worden simpelweg vastgelegd in de Carstock business rules en de gebruiker kan hier niet van afwijken. Sterker nog, die situatie doet zich niet meer voor omdat alles voor de gebruiker geregeld wordt. Dit garandeert uniformiteit, consistentie en snelheid.

Met Carstock kan alle voorraad centraal beheerd worden. Of het nu gaat om prijzen, wat voor soort afbeeldingen (eigen foto’s of uit de AM-i database), vanaf wanneer een auto geadverteerd wordt en op welke portals, het gebruik van unieke overlays en welke acties actief zijn; je hebt centrale controle over alle aspecten van de advertenties. Bovendien worden wijzigingen automatisch doorgevoerd op ieder niveau. Het resultaat is volledig consistente advertenties op de portalen, je eigen site én websites van individuele dealers.

Next-gen voorraadbeheer: De voordelen

  • Automatisch adverteren: geen repeterend werk meer
  • Uniforme uitstraling en significant minder fouten
  • Superieure merkbeleving dankzij eigen data en beeldmateriaal
  • Meer leads, snellere omloop en lagere rentelasten
  • Voertuigen nog vóór levering online
  • Aanpassingen in advertenties worden automatisch doorgevoerd op alle kanalen*
  • Carstock is een Nederlands product met internationale aanwezigheid en meertalige ondersteuning
  • Voor alle merken

* Carstock voert soms wel meer dan dertig wijzigingen door op een enkele advertentie. De tijdbesparing die dit dag na dag en advertentie na advertentie oplevert, is enorm. Zeker voor een importeur met een groot dealernetwerk.

Ook voor agenturen

In het agenturenmodel dat een snelle opkomst maakt, is de fabrikant of importeur eigenaar van de voorraad, niet de autodealer. Desondanks kan AM-i Carstock nog steeds leads genereren die uiteindelijk leiden tot een verkoop via de agent. Met de speciale ‘Consignments’ module van AM-i Carstock kun je de voorraad van de importeur zichtbaar maken voor de agenten en deze voorraad ook adverteren op diverse online portalen, uiteraard ook onder de naam van de betreffende agenten. Net wat u wilt.

Combineren met AM-i workflows

AM-i Carstock is volledig compatible met onze nieuwste module : AM-i Worfklows. Met Workflows is het mogelijk om alle repeterende processen binnen een modern autobedrijf te automatiseren én centraal te volgen. Dit geldt niet alleen voor taken die te maken hebben met sales, maar ook met administratie en marketing. De verbeteringen die je dankzij deze tool kunt realiseren wat betreft efficiëntie en inzicht in het functioneren van je volledige organisatie zijn ongekend.

Lees meer over Workflows

Live Demo

Meld je aan voor een Live demo


Vul hier je gegevens in

Aanhef
AM-i zorg niet alleen voor een forse tijdsbesparing, maar daarnaast ook voor een uniforme en complete manier van adverteren. Het werkt daarnaast prettig, snel en overzichtelijk!
Wouter Broekema afbeelding
Wouter Broekema
Vestigingsoverschrijdend salesmanager bij ABD
AM-i Carstock zorgt voor enorme tijdsbesparing. Doordat AM-i het adverteren van onze voorraad volledig automatiseert is onze voorraad online altijd actueel. Ons verkoopteam kan zich op deze manier volledig focussen op hun toegevoegde waarde: persoonlijk advies aan onze klanten. Schoenmaker blijf bij je leest.
Niels de Feijter afbeelding
Niels de Feijter
Commercieel manager bij Van Tilburg-Bastianen Groep
AM-I Carstock helpt ons om onze voorraad op een efficiënte manier met hoge kwaliteit online te krijgen. Met minimale inspanning een maximale exposure van onze nieuw voorraad.
Edwin de Groot afbeelding
Edwin de Groot
Commercieel Directeur bij Muntstad
Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar Carstock van AM-i was nog geen dag actief en we werden al bedolven onder de leads, meer dan we aankonden. Je advertentieproces automatiseren met Carstock werkt, dat is wel duidelijk.
Maurice Elenbaas afbeelding
Maurice Elenbaas
Marketing Auto Poppe bij Auto Poppe
Met Carstock van AM-i ligt onze focus volledig op de klant. Al onze auto's staan realtime te koop en onze voorraad klopt altijd. Met als resultaat binnen één dag de eerste aanwijsbare order.
Alex Vermare
Verkoop bij Tramper Goes
“Universeel, toegankelijk en compleet; AM-i sluit je zonder problemen aan op je huidige systemen; met direct resultaat”
Robin Jongerius afbeelding
Robin Jongerius
Brandmanager bij Hans Jongerius
“Zo geavanceerd heb ik een online verkooptool in automotive Europa nog niet gezien.”
Clem Dickmann afbeelding
Clem Dickmann
CEO bij Aumacon Mobility Market Intelligence
“Nu is de tijd om te innoveren. AM-i zorgt ervoor dat dealers en autobedrijven hun potentie ten volste benutten, dat zien we aan structurele verbeteringen in de pilots en aan het enthousiasme van onze klanten.”
Sjoerd Schipaanboord afbeelding
Sjoerd Schipaanboord
Automotive strateeg bij Commandos B.V.
2 3 4 5 6

Meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking